Abús hipotecari a l'IRPH

Si creus que has patit un abús hipotecari, Prat i Mora t'ofereix solucions davant de les clàusules d'IRPH.


L’Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris (IRPH) és un indicador variable que s’aplica als préstecs hipotecaris a fi de determinar el cost de les quotes hipotecàries.

En els últims anys, els consumidors han interposat reclamacions a la vista dels valors fixes, no variables, que presenta aquest índex. La legalitat de l’IRPH s’està qüestionant davant els Tribunals i les recents conclusions de l’advocat general de la Unió Europea determina que la clàusula de l’IRPH es pot considerar abusiva i anul·lada per falta de transparència. L’advocat general manifesta que la clàusula ha de superar els controls de transparència (el consumidor ha d’entendre la seva transcendència jurídica i econòmica), incorporació (redactada de forma clara i comprensible) i abusivitat (no mostrar desequilibri quan a drets i obligacions entre el consumidor i el banc) que estableix la normativa europea de consumidors. Aquestes conclusions no tenen caràcter vinculant sobre les resolucions dels nosaltres Tribunals però són un precedent important per la pròxima Sentència del Tribunal de Justícia de la unió Europea (TJUE).

Abús hipotecari - irph

Contacti amb nosaltres i li assessorarem


  Informació Bàsica sobre Protecció de Dades: Responsable: Prat i Mora Economistes. Finalitat: Enviament d'informació i / o comunicacions comercials. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: Mailchimp, com a plataforma d'enviament de newsletters. Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, indicats a la informació addicional. Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades seguint aquest enllaç.


  Com actuar davant d'un possible abús hipotecari IRPH?

  L’equip jurídic i fiscal de Prat i Mora Economistes oferim un assessorament particular de la seva situació: verificar el compliment dels requisits de transparència, càlcul dels imports pagats de més per aplicació de la clàusula d’IRPH, possibilitats de reclamar davant la seva entitat financera i estudi d’una reclamació judicial.

  És un afectat i la seva entitat financera li ofereix arribar a un acord?

  No signi cap document previ a l’assessorament jurídic dels professionals de Prat i Mora Economistes, ja que, van acompanyats de la renúncia a accions de reclamacions posteriors.

  autònoms icon filled

  Serveis d'assessoria per a autònoms.

  Prat i Mora som experts en serveis d'assessoria per a autònoms a Sant Celoni i voltants.


  Oferim un servei integral d’assessorament per als autònoms en tots els àmbits que necessitarà per desenvolupar la seva activitat i fer créixer el seu negoci. Assessoria fiscal, assessoria comptable, assessoria laboral, assessoria mercantil i assessoria jurídica amb el millor tracte perquè el freelance es pugui preocupar del seu treball diari.

  Si és un autònom i necessita delegar la gestió de la seva fiscalitat i comptabilitat, compti amb nosaltres. Prat i Mora disposa d’un equip d’assessors, comptables i advocats per donar cobertura a qualsevol tema que pugui sorgir en la gestió del seu negoci.

  Li donem una cobertura integral perquè pugui desenvolupar la seva tasca diària sense preocupacions. Perquè comptarà amb un equip que recolzarà i atendrà qualsevol necessitat que pugui sorgir.

  Els autònoms han de dedicar el seu reduït temps a la gestió dels serveis que ofereixen als seus clients. És per això que des de Prat i Mora sabem de la importància de minimitzar la dedicació a aspectes que depenen de la seva assessoria de confiança.

  Contacti amb nosaltres i li assessorarem


   Información Básica sobre Protección de Datos: Responsable: Prat i Mora Economistes. Finalidad: Envío de información y/o comunicaciones comerciales. Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Mailchimp, como plataforma de envío de newsletters. Derechos: Tiene derecho a acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos, indicados en la información adicional. Información adicional: Puede consultar información adicional y detallada sobre Protección de Datos siguiendo este enlace.


   Alguns serveis d'assessoria per a autònoms

   • Assessorament en adquisició, venda i traspàs de negocis.
   • Estudi de viabilitat econòmica del negoci.
   • Tutela en la gestió empresarial i planificació fiscal.
   • Peritatges judicials en l’ àmbit civil i laboral.
   • Personalització i gestió del sistema comptable.

   Deixa'ns el teu telèfon i et truquem