Crear una Startup

Si ets emprenedor i tens pensat desenvolupar una idea de negoci amb la finalitat de trobar inversors que creguin en la teva projecció, una de les opcions que tens és crear una startup.


Estàs pensant en crear una Startup?

El nostre equip d’experts t’ajudarà a fer realitat els teus somnis. Gràcies a la nostra experiència acumulada durant anys podem assessorar-te de la millor manera possible i sempre vetllant pels teus interessos.

Crear una Startup

Contacta'ns si vols crear una Startup


  Informació Bàsica sobre Protecció de Dades: Responsable: Prat i Mora Economistes. Finalitat: Enviament d'informació i / o comunicacions comercials. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: Mailchimp, com a plataforma d'enviament de newsletters. Drets: Té dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, indicats a la informació addicional. Informació addicional: Podeu consultar informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades seguint aquest enllaç.


  Quins passos haig de seguir per a la creació d'una Startup?

  El primer pas i el més important és tenir un bon pla de negoci per arribar a crear un projecte exitós. A partir d’aquí, la idea s’ha de revestir amb les formalitats jurídiques que exigeix la nostra legislació.

  La startup és una societat que necessita de certa forma jurídica, podent-se constituir a través del model mercantil de societat, sigui aquesta limitada o anònima. L’avantatge de crear una societat mercantil es troba en la responsabilitat limitada del capital de la societat, on la responsabilitat dels seus socis estarà limitada a l’aportació de capital que han realitzat.

  Així mateix, també és important desenvolupar un bon pla de comunicació i marketing amb la finalitat de fer més extensible el coneixement de la societat i facilitar l’entrada de finançament.

  Amb l’experiència d’aproximadament 40 anys amb la posada en marxa de nous negocis, podem aportar-te tota l’ajuda necessària per oferir-te una visió de quina realitat podràs trobar-te quan decideixis començar.

  T’aportarem un enfocament pràctic per crear una startup i real basat en la nostra experiència.

  Crear una Startup amb diferents modalitats jurídiques

  Societat laboral

  En aquesta mena de forma jurídica es caracteritza perquè la majoria del capital de l’empresa va destinat als treballadors amb contractes indefinits. Una altra particularitat és que el nombre d’hores treballades pels empleats que estan contractats no pot superar el 49% d’hores que treballen els soci empleats. Aquesta forma jurídica permet que es pugui capitalitzar l’atur.

  Societat cooperativa

  Aquesta forma jurídica té com a principal objectiu que els treballadors siguin els propis amos de l’empresa. D’aquesta manera es limita i evita que prengui les decisions el soci que sigui propietari de més capital. Per a constituir una societat cooperativa de primer grau, mínim es necessiten 3 socis. En el cas que la cooperativa sigui de segon grau es necessiten com a mínim dues cooperatives.

  Fundacions/Associacions

  Quan parlem d’associació fem referència a una societat conformada per 3 o més persones amb o sense ànim de lucre i el que pretén és la consecució de finalitats comunes als associats integrants. Aquesta, no requereix dotació inicial ni és necessari formalitzar-la a través d’un document públic. No obstant, la fundació sí que requereix una dotació inicial per a complir les finalitats previstes i s’ha de formalitzar a través d’un document públic. Aquesta, té com a objectiu finalitats d’interès general.

  Deixa'ns el teu telèfon i et truquem