Què fer si he rebut una carta de l’Administració Pública?

que-fer-si-he-rebut-una-carta-de-l-administracio-publica

Davant la pregunta què he de fer si he rebut una carta de l’administració pública la resposta és molt senzilla, ja que les cartes de l’Administració Pública poden ser molt variades: diligències d’embarg (nòmines, sous, crèdits de proveïdors, etc.), multes de trànsit, multes d’altres organismes (diputació, IBI), revisions de la renda, revisions d’IVA, impost sobre societat o retencions, requeriments de renda, inspecció de treball o d’hisenda, etc. Per tant és important fixar-nos en quina mena de carta ens ha arribat per saber que he de fer si he rebut una carta de l’Administració Pública.

Cartes de l’Agència Tributària o Hisenda, Diputació, Generalitat i Ajuntaments: Què he de fer? A qui m’he de dirigir?

Les cartes que envia Hisenda o qualsevol altre organisme públic poden crear sensació d’incertesa i preocupació a la persona receptora. El primer pas és apuntar la data de recepció de la carta a fi de poder comptar, a partir d’aquesta data, el termini màxim de 10 dies hàbils que l’Administració et concedeix per contestar-la. L’administració és molt estricta amb el compliment dels terminis i no complir-los implica perdre el dret a defensar-te.

Llegeix atentament la carta i sol·licita un assessorament fiscal amb professionals experts amb el tema que t’ajudin a contestar-la, ja que el llenguatge és complex i els procediments són específics.

Inspecció de Treball o Hisenda en el domicili de la teva empresa. Quin procediment he de seguir?

Cada cop és més habitual que vinguin inspectors directament al teu centre de treball i vulguin revisar la situació dels teus treballadors, compliment del control horari o verificació de quins tipus de contracte té cada treballador i si s’apliquen correctament d’acord amb la legislació vigent.

Davant d’aquesta situació, el primer que has de fer és verificar la seva acreditació, no posar més entrebancs dels necessaris al llarg de la seva visita i, immediatament, posar-te en contacte amb el teu assessor.

Important: Els dies del mes d’agost són hàbils a efectes de rebre notificacions de les Administracions Públiques. Recorda que Hisenda et permet fixar un termini de 30 dies en els quals no podran enviar notificacions.

Per resoldre qualsevol dubte sobre aquests temes i els tràmits corresponents, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.